سامانه طراحی و نظارت پروژه ها

سامانه طراحی و نظارت

چشم اندار پروژه

کلیات

سامانه "طراحی، نظارت و اجرای پروژه ها" دارای دو زیر سیستم طراحی و زیر سیستم نظارت می باشد

 در چند سال گذشته بحث یکپارچه سازی و الکترونیکی شدن مکاتبات و ارتباطات بین واحد های سازمانی مختلف از مباحث مهم و مطرح مدیریتی در تمام حوزه ها بوده است و سازمان های موفق و رو به رشد همواره از پیشگامان بهره گیری از این نرم افزار و سامانه ها بوده اند. همین رویکرد در نرم افزار "طراحی، نظارت و اجرای پروژه ها" شرکت ها قابل درک می باشد، چرا که در این حوزه کاربران و کارشناسان متعددی در قالب نقش های گوناگون با همدیگر در ارتباط می باشند و لزوم توسعه و استقرار یک سامانه یکپارچه و اتوماسیون محور با قابلیت دسترس پذیری بالا و پایدار جهت مدیریت گردش کارها کاملا حس می شود. 

در سازمان‌های دارای چندین پیمانکار زیر مجموعه، یا سازمان‌هایی که نقش مدیریتی و نظارتی بر پروژه‌ها را دارند، همواره نظارت بالاسری بر نحوه کارکرد زیرمجموعه‌ها در کنار یکدیگر و دریافت گزارش‌های مدیریتی دغدغه اصلی مدیریت عالی سازمان و پروژه است. در طراحی اين سامانه با استفاده از افزودن اجزاء مورد نياز به ساختار نظام برنامه ريزي و كنترل پروژه، تمامي اطلاعات و جزئيات ضروري جهت برنامه ريزي، هدايت و نظارت همه جانبه بر پروژه در يك واحد تحقيقاتي به طور يكپارچه گردآوري و در نهایت گزارش‌های مربوطه در سطوح مختلف پروژه ارائه خواهد شد؛

در طی مطالعات اولیه بر فرآیند های جاری در حوزه طراحی و نظارت معاونت مهندسی و برنامه ریزی به این نتیجه رسیدیم که به دلایلی همچون توزیع جغرافیایی کارشناسان و طراحان و همچنین مدیریت متمرکز جهت صحه گذاری طرح ها در مراکز استان ها، گاهی تصویب یک طرح به گذشت هفته ها زمان منجر می شود. لذا با ایجاد یک سامانه جامع و علی الخصوص تحت وب می توان فرآیند ایجاد تا تصویب یک طرح و در نهایت نظارت بر اجرای طرح ها را به کمترین زمان تقلیل داد .

افزایش تعداد پروژه ها و قراردادهای جاری و خاتمه یافته در هر مجموعه موجب بروز پیچیدگی هایی در روند کنترل و مدیریت مراحل مختلف میشود. سامانه کنترل پروژه به منظور رصد مراحل مختلف پروژه های تعریف شده و درصد تاخیر و پیشرفت هرکدام طراحی و پیاده سازی شده است. دستیابی به تعادل منطقی و موجه بین سه عامل هزینه ، زمان و کیفیت در حین اجرای پروژه با استفاده از ابزار و تکنیکهای خاص تعریف شده در سامانه از جمله مهم ترین اهداف بهره گیری از آن میباشد.

 

برخی از ویژگی های سامانه

امکان تکميل مراحل طراحی

تنظيم فهرست عناوين و پيوست ها توسط طراح ، تنظيم فرم زمان بندی طرح بصورت گانت چارت ، درج علام نقشه کشی ، شرح نحوه برقرسانی بصورت امکان نوشتاری توسط طراح ، ارائه مشخصات اجرايی و فنی طرح بصورت امکان نوشتاری و بارگذاری محاسبات الکتریکی و مکانیکی ، بارگذاری نتیجه محاسبات الکتريکی از نرم افزار CYME ،  امکان بارگذاری نتیجه محاسبات مکانيکی از نرم افزار PDlD 

امضا الکترونیکی

امکان ایجاد امضاء الکترونيکی طرح در تمام صفحات (در محل های مشخص شده) برای امضاء کنندگان شامل طراح؛ بازنگری کننده ؛ تائيدکننده، تصديق کننده ، صحه گذار و در نهایت ناظر.

ارتباط با سیستم های GiS

با استفاده از سامانه طراحی و نظارت امکان ارتباط با سیستم های GIs از طریق وب سرویس  وجود دارد که  امکان نمایش لایه ها و عارضه های شبکه های Gis و دسترسی و تغییر اطلاعات توصیفی و مکانی آنها نیز فراهم شده است .با توجه به دسترسی های مشخص شده کاربران امکان دسترسی و تغییر آنها را خواهند داشت و بعد از تکمیل اطلاعات توصیفی و مکانی می توانند تغییرات را به سیستم Gis ارسال کنند. 

گزارشات عملکردی

اراِئه گزارشات  آماری و نموداری مختلف جهت نمایش دقیق کارکرد هریک از کاربران و  مدت زمان انجام کارها توسط کاربران در گروه های کاربری مختلف به تفکیک نواحی در سطح یک سازمان و شرکت 

ارائه گزارشات آماری و نموداری با توجه به وضعیت تکمیل طرح و نمایش طرح ها به تفکیک وضعیت (در حال طراحی ، در حال صحه گذاری و ...)

 

نسخه اندرویدی سامانه نظارت

با توجه به اینکه نظارت بر روی طرح ها باید به صورت حضوری انجام شود به همین منظور نسخه اندروید این بخش طراحی شد تا ناظر با استفاده از نصب نرم افزار بر روی تبلت بتواند در محل چک لیست های مربوط را تکمیل کرده  و همچنین اطلاعات Gis  را در نرم افزار بر روی نقشه بارگزاری کرده و اطلاعات توصیفی هریک از عوارض نقشه را تکمیل کند .نرم افزار جهت اطمینان از حضور ناظر در محل به صورت هوشمندانه نقطه Gps ناظر را نیز به ذخیره میکند و بعد از دسترسی به اینترنت اطلاعات به سرور ارسال میگردد.

کارتابل پیمانکاران 

طراحی کارتابل جداگانه برای پیمانکاران که در بستر اینترنت به سامانه دسترسی خواهند داشت و این امکان را برای آنها  فراهم کرده ایم که بتوانند برای طرح های خود در مراحل مختلف برای چندین بار درخواست نظات بکنند. 

 

چه کسانی میتوانند از این محصول استفاده کنند

شرکتهای ساختمانی

 ادارات و سازمان های دولتی


سایر شرکت هایی که نیاز به کنترل مراحل طراحی و نظارت برطرحها  را دارند

شرکت های راه سازی و پل سازی


استفاده از سامانه در شرکت های توزیع نیروی برق

لزوم استفاده از این سامانه در شرکت های توزیع نیروی برق قابل درک می باشد،چرا که در این حوزه کاربران و کارشناسان متعددی در قالب نقش های گوناگون با یکدیگر در ارتباط می باشند و لزوم توسعه و استقرار یک سامانه یکپارچه و اتوماسیون محور با قابلیت دسترس پذیری بالا و پایدار جهت مدیریت گردش کارها کاملا حس می شود. در طی مطالعات اولیه بر فرآیند های جاری در حوزه طراحی ونظارت معاونت مهندسی و برنامه ریزی به این نتیجه رسیدیم که به دلایلی همچون توزیع جغرافیایی کارشناسان و طراحان و همچنین مدیریت متمرکز جهت صحه گذاری طرح های برق رسانی در مراکز استان ها، گاهی تصویب یک طرح به گذشت هفته ها زمان منجر می شود. لذا با ایجاد یک سامانه جامع و علی الخصوص تحت وب می توان فرآیند ایجاد تا تصویب یک طرح و در نهایت نظارت بر اجرای طرح های برق رسانی را به کمترین زمان تقلیل داد .

 شرح امکانات

زیر سیستم طراحی
این زیر سیستم بخش اصلی سیستم محسوب می شود و هدف آن مکانیزه کردن انجام فرآیند ایجاد تا تصویب طرح های برق رسانی می باشد. در این زیر سیستم یک دیدگاه اتوماسیون محور حاکم است و تمامی طراحان، کنترل کننده ها، تایید کننده ها و صحه گذاران دارای کارتابل مختص خود می باشند. با توجه به اینکه هر نوع طرح فرآیند و مسیر تصویب مختص به خود را دارد لذا در این زیر سیستم تمهیداتی اتخاذ شده است تا بتوان فرآیند تصویب را به صورت پویا تعریف نمود . 

زیرسیستم نظارت

 پس از تصویب نهایی طرح به ناظر و پیمانکار ارسال می گردد . ناظر در طول انجام فعالیت های نظارتی بر روند انجام طرح توسط پیمانکار و پیشرفت فیزیکی آن نظارت دارد و در هر نوبت تعدادی چک لیست نظارتی برحسب نوع طرح را تکمیل می نماید. به دلیل اینکه پروژه ها در محیط خارج از شرکت انجام می شود، لذا نیاز هست که این زیر سیستم در دو پلتفرم تحت وب و نسخه اندروید طراحی شود تا ناظران به سهولت اقدام به ثبت گزارشات خود نمایند.

دی ان ان